August 1, 2011, 11:30 AM ϟ 0 Babbling


Gambar diatas tiada kena mengena dengan post dibawah . thanks :>

Pada bila tah , aku jumpa seekor kucing kecil dekat area belakang rumah aku . aku tengok dia dari atas kecil jeh , then dia pergi dekat kaki aku usapusap means dia kelaparann lah , so aku ambil dia letak dalam raga motor aku .sampai kat rumah aku jee , aku letak kucing tuh kat lantai , kaki dia dah mengeletar habis . kesiann nokk :> mak aku time tuh tengah lipat kain , yelaa kan pada waktu petangg :)
mama : hang bawah balik kucing sapa pulok ni longg ?
aziq : tah kucing mana tah tadi aziq jumpa kat belakang rumah sana tuh # menunjuk arah tempat aku jumpa kucing tuh
mama : dulu ada kucing , hang tak jaga , ni nak bela kucing lagi , ishh hang ni long , muyakk lahh #bahasa banjar perak kau apa tau :p
aziq : alaa , kesian kott , mak nak dapat pahalaa kan , bela je laa , kucing ni kalau dia berdoa , Tuhan kabul kan tau :)
mama : dah , pergi bagi dia makan ikan kat dapur tuh , long longg~

aku pun kasi lah dia makan , but dia macam tak tahu nak menelan jeh -.-' so , aku buat susu *susu manis lah . letak dalam sudu , kucing tuh terus jilatjilatjilat sampai lincin . lepas tuh dia kencing belakang mejaa . mulalahh bapak aku pulak bisingg >..<'
abah : hang ni bela kucing , diri sendiri tuh pun tak terbela lagii nak bela kucingg
aziq : alaa kesian kott dekat anak kucing ni bahh , bela je la , ziq janji ziq jaga diaa macam mana aziq jaga diri sendiri ;)
mama: hang jaga diri hang macam mana ? kurus gemalai jeh aku tengokk .
balblablabla~ #aku dah malas nak menaipp . cepat kan ceritaa .

so , agak sebulan dah dia kat rumah aku , macam-macam dugaan dah dia bikin , berak sana sini kencing sana sini , akhir nya dia dah mengertii . dia dah boleh berhadas besar dekat jamban dia sendiri or dekat luar rumahh . #kucing aku ada jamban sendiri korang takda diam :P . So , aku pun ada jugak terfikir , dah sebulan lebih aku belaa takda nama pun kan tok natangg ni. hikhok . so ASLAN lah aku kasii , sebab apa kau tau ? sebab dia ganas macam singa lah konon nyaa :P ASLAN tuh kat nama watak utama dalam Narniaa . watak utama dia singa kann . hikhokk :D . korang mesti tak percayaa kan , pernah tengok KUCING KECIK KEJAR ANJING HOTDOG TAK ? PERNAH TENGOK KUCING KECIK GIGIT EKOR ANJING BULLDOG TAK ? pernah ke tak bukan urusan akuu ;) Selamat Menyambutt Bulan Puasa Al-Mubarak ;)

Copyrighted AziqManja :p #nama baru pulak dah sekarang ><'

new past

[ Owner ] [ Follow ]


Template by mhz .